zupa grzybowa

zupa grzybowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby leśne

  • ziemniaki

    4 szt
  • marchewka

    1 szt
  • seler

  • pietruszka

  • Bulion grzybowy

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ze świeżo zebranych podgrzybków i kozaków :)
Grzyby obrane i wrzucone do już gotującego się wywaru.
Wywar zrobiłam z 1 marchewki (podobno grzyby nie lubią dużo marchewki, tak mówi moja mamcia ), natki pietruszki, kawałka selera i jednej kostki rosołowej grzybowej.
Obrałam 4 ziemniaki i pokroiłam w kostkę i dodałam do zupki.
wszystko gotowało się na małym ogniu do momentu, aż zmiękły warzywa.
Po ugotowaniu dodałam do smaku trochę vegety, a gdy zupka trochę ostygła zmiksowałam ją blenderem.
Ale nie miksowałam na krem, tylko chciałam ją trochę zagęścić i rozdrobnić grzyby, które pokroiłam do zupy w dość dużych kawałkach.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marianp20 22.10.2012 18:28
pyszna zupka
halina17 17.10.2012 15:55
Ostatnio dużo przepisów jest na zupy grzybowe- jesień.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat