Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne
ziemniaki 4 szt
marchewka 1 szt
seler
pietruszka
Bulion grzybowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grzybowa

Ze świeżo zebranych podgrzybków i kozaków :)
Grzyby obrane i wrzucone do już gotującego się wywaru.
Wywar zrobiłam z 1 marchewki (podobno grzyby nie lubią dużo marchewki, tak mówi moja mamcia ), natki pietruszki, kawałka selera i jednej kostki rosołowej grzybowej.
Obrałam 4 ziemniaki i pokroiłam w kostkę i dodałam do zupki.
wszystko gotowało się na małym ogniu do momentu, aż zmiękły warzywa.
Po ugotowaniu dodałam do smaku trochę vegety, a gdy zupka trochę ostygła zmiksowałam ją blenderem.
Ale nie miksowałam na krem, tylko chciałam ją trochę zagęścić i rozdrobnić grzyby, które pokroiłam do zupy w dość dużych kawałkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marianp20 22.10.2012 18:28
pyszna zupka
halina17 17.10.2012 15:55
Ostatnio dużo przepisów jest na zupy grzybowe- jesień.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak