Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa grzybowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 350 g
cebula 1 sztuka
śmietana 12% do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do samku
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grzybowa

Grzyby moczę w wodzie przez noc. Kroję w drobną kostkę, razem z wodą, w której się moczyły podgotowuję do miękkości razem z zielem, liśćmi laurowymi. Podsmażam cebulkę pokrojona bardzo drobno. Dodaje do grzybów, uzupełniam wodą, gotuje ok.pół godziny. Śmietankę mieszam z łyżką mąki, rozprowadzam w zupie. Podaję z makaronem penne pokrojonym drobno i grzankami z chlebka. Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 12.06.2013 07:50
super przepis
M. Monroe 15.01.2013 23:47
smaczna
kuklik 10.01.2013 14:58
pychota
Beatris 03.12.2012 09:58
Oj, jak ja lubię takie zupki.
kate.500 08.11.2012 07:59
uwielbiam takie zupki
smakowita 08.06.2012 22:38
jedna z moich ulubionych zup
cooleczka 09.04.2012 16:11
pycha
jasiek 18.02.2012 00:15
doskonały kolor
aacaac 23.01.2012 14:28
lubię
aacaac 23.01.2012 14:28
lubię
dianix 23.01.2012 14:25
smaczna zupka, za to mój brat nie lubi zup grzybowych hehe.. nie rozumiem go.. pysznosci;p
IrenaM 22.01.2012 22:56
dobre na przypomnienie jesieni - pięknej złotej jesieni
msmariusz 22.01.2012 22:05
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak