Zupa grzybowa

Zupa grzybowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 sztuka
  • masło

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    8 sztuk
  • ziela angielskie Prymat

    4 sztuka
  • śmietana 18-procentowej

    1 sztuka
  • mąka pszenna

    1 łyżeczka
  • sól

    - -
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • włoszczyzna

    1 (bez kapusty)
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - -
  • grzyby suszone

    5 dag
  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa grzybowa

Grzyby umyć i namoczyć. Włoszczyznę i cebulę obrać. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na 1 łyżce masła. Grzyby oraz włoszczyznę zalać 5 szklankami wody, dodać cebulę, przyprawy i gotować 30 min. Wywar przecedzić, przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Mąkę rozmieszać w śmietanie, zaprawić zupę i zagotować

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

szajba2 12.02.2011 15:34
najlepsza z zup jest grzybowa
Joanna120 16.11.2010 13:22
smaczna zupka
Barbara55 09.10.2010 18:32
wszystko co z grzybami uwielbiam
agnus
agnus 15.03.2010 15:55
dobry przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat