Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 4 szklanki
cebula
sól
pieprz
grzyby suszone 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Grzyby starannie opłukać, zalać 2 szklankami wody i odstawić na 3 h. Dodać obraną cebulę, a następnie, po dodaniu obranej cebuli, gotować w wodzie, w której się moczyły, aż będą miękkie. Przecedzić. Wywar połączyć z bulionem, grzyby pokroić w paseczki i włożyć do zupy. Zagotować ją, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beata28 11.07.2012 16:45
extra :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak