Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grysikowa na rosole

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 sztuki
szalotka 1 sztuka
marchewki 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
woda 1,5 litra
kasza manna 10 łyżek
kostka rosołowa 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grysikowa na rosole

Kroki postępowania

1
Marchewki i pietruszkę umyć , obrać i zetrzeć na grubym oczku tarki. Dodać obraną cebulę.
Krok 1 - Zupa grysikowa na rosole foto
2
Zalać zimną wodą.
Krok 2 - Zupa grysikowa na rosole foto
3
Skrzydełka umyć i dodać do zupy od razu po nastawieniu(woda musi być jeszcze zimna).
Gtować na małym ogniu 40 minut.
Krok 3 - Zupa grysikowa na rosole foto
4
Po tym czasie dodać kaszę mannę i dokładnie wymieszać. Gotować około 10-15 minut co jakiś czas mieszając, żeby kasza nie przywarła do dna garnka.
Krok 4 - Zupa grysikowa na rosole foto
5
Na koniec dodać kostkę rosołową oraz resztę przypraw.
Krok 5 - Zupa grysikowa na rosole foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 17.01.2016 23:02
mi ta zupka odpowiada , bo nie będe musiała miksować dla babci a przy tym jest lekkostrawna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak