Zupa groszkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zielony groszek

    2 puszka
  • cebula

  • marchewka

    3 sztuka
  • sól

  • pieprz biały Prymat

  • grzanki

  • ser feta

  • masło

  • koperek

  • bulion warzywny

    1.5 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obieramy, siekamy, rumienimy na maśle. Marchewki obieramy, myjemy, kroimy wtalarki, dodajemy do cebuli i podsmażamy. Dodajemy do bulionu, następnie wsypujemy groszek i miksujemy. Przed podaniem posypujemy koperkiem. Podajemy z grzankami i serem feta. Smacznego;)))

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat