Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa groszkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1 szt
por zielona część
masło 2 łyzki
śmietana 2 łyzki
cytryna
sól
pieprz
bulion warzywny 2 litr
groszek zielony 250 mrożony

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa groszkowa

Ziemniaki i marchewkę obrać, pokroić w kosteczkę, marchew pokroić drobniej. Wrzucić warzywa do 3 szklanek wrzącego bulionu i gotować około 15 minut na małym ogniu. Potem dodać groszek, liście pora gotować z pozostałym bulionem. Jak będą miękkie warzywa włożyć masło, śmietanę, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą, pieprzem. Można dodać zielona pietruszkę na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 27.09.2012 10:48
uwielbiam ją

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak