Zupa groszkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło 250 g

    1/4 szt.
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • kostka rosołowa

    1 szt.
  • serek topiony

    100 g
  • mąka pszenna

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki i masła zrobić jasną zasmażkę. Mieszając dodawać stopniowo zimną wodę do uzyskania odpowiedniej konsystencji, dodać kostkę rosołową. Po zagotowaniu dodać serki i dokładnie rozmieszać najlepiej trzepaczką. Na koniec wrzucić zielony groszek.
Doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 23.12.2011 09:29
Fajna :)
caroline1983 01.05.2011 14:18
Takiej nigdy nie robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat