Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grochowa z peczakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 25 dag
kości 20 dag
pęczak 8 dag
słonina 4 dag
ząbki czosnku 1-2
sól
Majeranek suszony Prymat
groch 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grochowa z peczakiem

Groch i pęczak opłukać. Namoczyć w zimnej wodzie. Ugotować groch i osobno pęczak. Ugotować wywar z kości i włoszczyzny. Przetrzeć groch i połaczyć z przecedzonym wywarem, doprawić do smaku solą, czosnkiem i majerankiem, dodać pęczak, okrasić słoniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak