Zupa grochowa z peczakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    25 dag
  • kości

    20 dag
  • pęczak

    8 dag
  • słonina

    4 dag
  • ząbki czosnku

    1-2
  • sól

  • Majeranek suszony Prymat

  • groch

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Groch i pęczak opłukać. Namoczyć w zimnej wodzie. Ugotować groch i osobno pęczak. Ugotować wywar z kości i włoszczyzny. Przetrzeć groch i połaczyć z przecedzonym wywarem, doprawić do smaku solą, czosnkiem i majerankiem, dodać pęczak, okrasić słoniną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat