Zupa grochowa z pęczakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groch

    25 dkg
  • pęczak

    8 dkg
  • boczek

    20 dkg
  • włoszczyzna

    25 dkg
  • woda

    2 l
  • słonina

    4 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Groch i pęczak opłukać.Namoczyć w zimnej,przegotowanej wodzie i osobno ugotować.Ugotować wywar z kości i włoszczyzny.Przetrzeć groch,połączyć z przecedzonym wywarem,doprawić do smakuczosnkiem,solą,majerankiem,dodać pęczak,okrasić słoniną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 24.10.2010 13:18
komentarz do zdjęcia: korzystałam z tego super przepisu jednak zamiast grochu dałam fasolkę pyszna zupka
Magdalena80 16.10.2010 19:52
super
kokobongo 09.10.2010 22:22
lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat