Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grochowa z pęczakiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groch 3/4 szklanki/łuskany
kasza pęczak 1/2 szklanki
woda 2 1/2 litra
kostka rosołowa 3 szt
kiełbasa 15 dag
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grochowa z pęczakiem

Wykonanie:
Groch i pęczak zalać przegotowaną wodą i odstawić na noc. Następnie wrzucić kostki i ugotować do miękkości. Posypać majerankiem, w razie potrzeby doprawić solą, dodać pokrojoną kiełbasę, zamieszać i podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 04.10.2015 09:12
apetyczna zupa..
agnieszka214 03.10.2015 19:45
takiej jeszcze nie próbowałam
Wafelek2601 03.10.2015 14:33
Dobra zupka
mysza75 03.10.2015 11:15
fajna zupka i do tego syta
Habibi 03.10.2015 08:13
też pakuję pęczak gdzie tylko mogę, bo bardzo go lubię :)
Madzai 03.10.2015 07:57
Na jesień zupa idealna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak