Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa grochowa z pęczakiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

groch 25 dag
włoszczyzna 25 dag
kości 20 dag
woda 1.5 l
pęczak 8 dag
słonina 4 dag

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grochowa z pęczakiem

Groch i pęczak opłukać. Namoczyć w przegotowanej wodzie, ugotować groch. osobno ugotować pęczak. Sporządzić wywar z kości i włoszczyzny. Przetrzeć groch, połączyć z przecedzonym wywarem, dodać pęczak, okrasić słoninę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak