Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grochowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 100 g
wędzony boczek 100 g
ziemniaki 3 sztuki
marchewka 1 sztuka
seler 3/4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
majeranek
groch 200 żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grochowa

Marchewkę, seler i ziemniaki pokroić w kostkę.
Zalać 1,5 l zimnej wody, wsypać groch i zagotować.
Dodać liść laurowy, majeranek, sól i pieprz, gotować do momentu aż groch będzie miękki.
Parówki i boczek podsmażyć na oliwie, dodać do zupy i zagotować.
Gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszać, doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 28.03.2013 09:32
też moja ulubiona
babajaga1969 22.11.2012 15:07
dawno nie gotowałam grochowej - pora ugotować - ta jest smaczna :))
Poison1988 22.11.2012 15:00
moja ulubiona!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak