Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grochowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 0.5 kg
ziemniaki 0.5 kg
żeberka wieprzowe 0.5 kg
mąka pszenna 2 łyżki
marchew 3
masło 1 łyżka
natka pietruszki do smaku
kostka rosołowa 1
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grochowa

Fasolę moczymy 1dobę. Do garnka wlewamy 3litry wody. Dodajemy żeberka wieprzowe, kostkę rosołową i fasolę jaś. Po około 30minutach dodajemy obrane i pokrojone ziemniaki. Po około kolejnych 10minutach dodajemy obraną i pokrojoną marchewkę. Gotujemy aż wszystkie składniki będą miękkie. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy mąkę. Zasmażkę dodajemy do zupy. Chwilkę jeszcze gotujemy. Na koniec doprawiamy według smaku solą i pieprzem, a także dodajemy natkę pietruszki i koperek.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 14.10.2012 21:24
ekstra
Patrycja25 14.10.2012 14:12
nie przepadam
jasiek 14.10.2012 14:01
lubię jeszcze dodać boczek
Pietruszka 14.10.2012 13:38
smaczna
Marta1986 14.10.2012 13:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak