Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grecka z fasolą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 25 dag
woda 1 litr
olej 1 łyżka
marchewka 1 szt.
cebula biała 1 szt.
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
ziemniaki 4 szt.
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grecka z fasolą

Wykonanie:
Fasolę zalać gorącą przegotowaną wodą i odstawić na 2 godziny, następnie gotować około 1 ½ godziny. W oddzielnym garnku gotować pokrojone ziemniaki, marchewkę, cebulę z olejem i solą do smaku. Po pół godzinie dodać koncentrat pomidorowy, pieprz, przyprawę do zup, ugotowaną fasolę i masło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 07.12.2014 11:08
Fajny i apetyczny pomysł:)
Wacław 06.12.2014 13:39
lubie takie zupy :-)
Kluska_87 06.12.2014 10:02
fajna zupa
R'n'G Kitchen 05.12.2014 19:16
Bardzo lubię takie. Pyszna
Jadwiga/Jaga85 05.12.2014 17:26
smacznie i zdrowo!
pestka 05.12.2014 14:09
bardzo smaczna
gosia561 05.12.2014 13:48
jeszcze takiej nie jadłam
Gracer 05.12.2014 13:42
ciekawa zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak