Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa górska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
cebula 3 szt
majeranek
śmietana 18 proc
sól
pieprz
chrzan ze słoika 3 łyżka
bagietka 1 szt
masło 1 łyżka
boczek wędzony 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa górska

Do garnka wlewamy wodę i dodajemy startą na drobnych oczka cebulę i ziemniaki pokrojone w grubą kostkę, gotujemy. Kroimy boczek w kostkę i przesmażamy na patelni. Dodajemy do zupy. Gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy śmietanę, sól i pieprz. Na samym końcu dajemy czrzan. Bagietkę kroimy dowolnie i rumienimy na maśle aby się przypiekła. Zupę podajemy z grzankami lub bez jak kto woli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak