Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gołąbkowa z pulpetami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 małego
por 1 sztuka
kapusta biała 1/2 główki
ryż 100 g
kostka rosołowa 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
koperek pęczek

Pulpety

mięso mielone 50 dag
jajko sztuka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat łyżeczka
Czosnek suszony Prymat łyżeczka
mąka pszenna do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gołąbkowa z pulpetami


1 Marchewkę, pietruszkę i selera ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pora kroimy w kostkę a kapustę ścieramy na szatkownicy lub kroimy w małe paski. Warzywa zalewamy 2 litrami wody, dodajemy kostkę rosołową i gotujemy do miękkości. Ryż gotujemy w osolonym wrzątku.

2. Mięso doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i czosnkiem. Do mięsa wbijamy jajko i dokładnie wyrabiamy. Formujemy małe pulpety, obtaczamy w mące i podsmażamy na oleju. Do ugotowanych warzyw dodajemy ryż i pulpety. Gotujemy na małym ogniu jeszcze około 10 minut. Zaprawiamy koncentratem pomidorowym i posypujemy posiekanym koperkiem. W razie potrzeby zupę można zagęścić mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 10.02.2016 10:21
Nie jadłam takiej zupy jeszcze.....
Aleksandra/Olcia 14.08.2015 09:34
z pulpecikami! mniam!
Futka 14.08.2015 08:27
Świetna i bardzo smakowita propozycja :)
w mojej kuchni 14.08.2015 08:06
pyszne jedzonko
Franciszek 13.08.2015 22:57
fajna zupa
Konczi 13.08.2015 21:32
pyszny przepis
Wafelek2601 13.08.2015 21:16
Pyszna, pożywna zupka
IZABELA29 13.08.2015 20:49
smaczna i sycąca
IKrakowianka 13.08.2015 20:25
bardzo fajna
2milutka 13.08.2015 19:51
Pyszna i pozywna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak