Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gołąbkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
mięso mielone wieprzowe z łopatki 500 g
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
seler korzeniowy 1 kawałek
woda 3 1/2 l
ryż 100 g
przecier pomidorowy 1 szkl
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
śmietana do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gołąbkowa

Kroki postępowania

1
Na dno dużego garnka wlać niewielką ilość oleju rzepakowego i wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Smażyć, aż się zeszkli, po czym dołożyć mięso. Stale mieszając lekko obsmażyć.
Krok 1 - Zupa gołąbkowa foto
2
Wrzucić do garnka poszatkowaną kapustę, pokrojoną marchewkę i selera. Dodać ziele angielskie, liścia laurowego, pieprz czarny i całość zalać wodą.
Krok 2 - Zupa gołąbkowa foto
3
Gotować, aż warzywa zmiękną i wsypać ryż. Po około 20 minutach, jak ryż będzie miękki, dodać przecier, koncentrat pomidorowy i przyprawić do smaku. Chwilę pogotować i na koniec można zupę zabielić śmietaną. Smacznego :)
Krok 3 - Zupa gołąbkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 17.11.2017 08:51
Od dawna mam na nią ochotę i jakoś się zabrać nie mogę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak