Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gołąbkowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 szt
seler 1/2 szt
por 1 szt
kapusta biała 1/2 szt
kostka rosołowa 1 szt
ryż 100 g
mięso mielone 1/2 kg
sól i pieprz
ząbek czosnku 2 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka
jajko 1 szt
mąka
olej
koncentrat pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gołąbkowa

Kroki postępowania

1
Marchew, pietruszkę , seler obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pora, kapustę siekamy.
Warzywa zalewamy 2 litrami wody dodajemy kostkę rosołową i gotujemy do miękkości.
Krok 1 - Zupa gołąbkowa foto
2
Mięso doprawiamy do smaku dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, jajko wyrabiamy i formujemy małe kuleczki, obtaczamy w mące i smażymy na oleju.
Krok 2 - Zupa gołąbkowa foto
3
Ryż gotujemy w osolonej wodzie i dodajemy do zupy
Krok 3 - Zupa gołąbkowa foto
4
Usmażone pulpety dodajemy również do zupy.
Krok 4 - Zupa gołąbkowa foto
5
Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku.
Krok 5 - Zupa gołąbkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 29.05.2017 10:24
fajna zupka
Konczi 22.05.2017 07:35
pyszna zupka!
agaK. 21.05.2017 18:38
Podoba mi się, fajna treściwa, swojski smak -super.
dodi 21.05.2017 17:01
pyszniutka zupka
Wacław 21.05.2017 14:01
moje smaki :-)
Stenka 21.05.2017 13:08
lubię takie obiady
bertpvd 21.05.2017 12:29
Smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak