Zupa gołąbkowa

Zupa gołąbkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0,5 kg.
  • kapusta biała

    1 sztuka
  • ryż

    3/4 szklanki
  • marchew

    2 sztuki
  • przyprawa do zup i potraw w płynie Kucharek

    do smaku
  • ziele angielskie

    2 sztuki
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • sól do smaku

  • cebula

    1 sztuka
  • seler

    1 sztuka
  • liść laurowy

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Włoszczyzną drobno posiekaną gotujemy w 4 litrach wody. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy z mięsem. Kapustę kroimy w kostkę i wrzucamy a gotujący się wywar, gotujemy 10 minut, dodajemy ryż. Gotujemy 15 minut. Doprawiamy i dodajemy mięso z cebulką. gotujemy ok. 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

23.05.2013 19:14
przepis jest dla mnie nowością

melonik

18.07.2012 15:27
mniam

melonik

18.07.2012 15:27
mniam

melonik

18.07.2012 15:27
mniam

Neetka90

02.12.2011 11:09
Nie jadłam jeszcze.

Izka192

15.11.2011 18:46
Główka tak ok. 75 dag.

SyMiki

06.11.2011 18:54
uwielbiam gołąbki więc na pewno wypróbuję

Henryka2

04.11.2011 19:03
Ciekawy pomysł, gtrzeba by wypróbować.Piszesz 1 szt kapusta biała, ale podaj proszę, przybliżoną wagę tej kapusty.

Natalia37

04.11.2011 18:29
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat