Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gołąbkowa

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Nic nie zmotywuje do działania bardziej niż warunki atmosferyczne, którym jesteśmy poddawani przez "matkę naturę"! Wokół nas solidna zima, wiec potrzebujemy zdecydowanie bardziej rozgrzewającego, sycących posiłków.

Składniki:

Składniki:

mielona wołowina 500 gramów
cebula 1 sztuka
olej 3 łyżki
ryż 100 gramów
kapusta włoska 0,25 główki
koperek świeży 1 pęczek
koncentrat pomidorowy 180 gramów
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
wrzątek 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gołąbkowa

Mięso mielimy na maszynce na drobnych oczkach. Cebulę siekamy. Razem z mięsem i ryżem podsmażamy na oleju.

Do mięsa wlewamy wrzątek, zagotowujemy. Wrzucamy posiekaną kapustę oraz koperek.

Po kilku minutach dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotujemy do miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak