Zupa gołąbkowa

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Nic nie zmotywuje do działania bardziej niż warunki atmosferyczne, którym jesteśmy poddawani przez "matkę naturę"! Wokół nas solidna zima, wiec potrzebujemy zdecydowanie bardziej rozgrzewającego, sycących posiłków.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • mielona wołowina

    500 gramów
  • cebula

    1 sztuka
  • olej

    3 łyżki
  • ryż

    100 gramów
  • kapusta włoska

    0,25 główki
  • koperek świeży

    1 pęczek
  • koncentrat pomidorowy

    180 gramów
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    2 szczypty
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • wrzątek

    1,5 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielimy na maszynce na drobnych oczkach. Cebulę siekamy. Razem z mięsem i ryżem podsmażamy na oleju.

Do mięsa wlewamy wrzątek, zagotowujemy. Wrzucamy posiekaną kapustę oraz koperek.

Po kilku minutach dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotujemy do miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat