Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gazdy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula biała 1 szt.
boczek wędzony 25 dag
natka pietruszki
jajko 2 szt
mąka pszenna 1 szklanka
bulion warzywny 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gazdy

Wykonanie:
Bulion zagotować, dodać ziemniaki pokrojone w grubą kostkę i gotować do miękkości. Boczek, cebulę pokroić w kostkę i przysmażyć na patelni po czym dodać do zupy. Pod koniec gotowania wrzucić zacierkę przyrządzoną z jajek, mąki i wody, dogotować, posypać posiekaną natką pietruszki i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak