Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa fasolowo-pomidorowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
mielona wołowina 0,3 kg
marchew 2
fasola czerwona z puszki
kukurydza w puszce
pomidory 2
przecier pomidorowy 5 dag
olej
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
chili
kumin
kolendra

Przepis i sposób przygotowania na: zupa fasolowo-pomidorowa

Cebulę drobno kroimy, podsmażamy w garnku o grubym dnie. Dodajemy mięso mielone i drobno pokrojoną marchewkę. Smażymy przez chwilę. Zalewamy 6 szklankami wody. Gotujemy ok 30 min.Dodajemy przecier pomidorowy i odcedzone z zalewy fasole oraz kukurydzę. Gotujemy razem ok 10 min. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki. Kroimy w drobną krostkę. Wrzucamy do zupy i od razu zdejmujemy z ognia. Całość doprawiamy przyprawami do smaku. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 27.02.2014 08:34
dla mnie dobre danie
Ania321 26.02.2014 21:48
Smaczna i pożywna zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak