zupa fasolowo-pomidorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1
  • mielona wołowina

    0,3 kg
  • marchew

    2
  • fasola czerwona z puszki

  • kukurydza w puszce

  • pomidory

    2
  • przecier pomidorowy

    5 dag
  • olej

  • sól

  • pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • chili

  • kumin

  • kolendra

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę drobno kroimy, podsmażamy w garnku o grubym dnie. Dodajemy mięso mielone i drobno pokrojoną marchewkę. Smażymy przez chwilę. Zalewamy 6 szklankami wody. Gotujemy ok 30 min.Dodajemy przecier pomidorowy i odcedzone z zalewy fasole oraz kukurydzę. Gotujemy razem ok 10 min. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki. Kroimy w drobną krostkę. Wrzucamy do zupy i od razu zdejmujemy z ognia. Całość doprawiamy przyprawami do smaku. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zdzisław 27.02.2014 08:34
dla mnie dobre danie
Ania321 26.02.2014 21:48
Smaczna i pożywna zupa :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat