Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa zasmażana

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony 20 dag
olej 1 łyżka
smalec 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
por 1/2 szt
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
fasola biała 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa zasmażana

Kroki postępowania

1
Umytą fasolę zalać wodą i zagotować, pozostawić przynajmniej na 2 godziny. Połowę boczku zalać zimną wodą, dodać obrane warzywa i gotować do miękkości.
Krok 1 - Zupa fasolowa zasmażana foto
2
Pozostały boczek pokroić w kostkę i zrumienić na oleju.
Krok 2 - Zupa fasolowa zasmażana foto
3
Miękkie warzywa i boczek wyjąć z wywaru( boczek można pokroić i połączyć z miękką fasolą) Do wywaru z boczku wsypać fasolkę i ugotować do miękkości.
Krok 3 - Zupa fasolowa zasmażana foto
4
Ze smalcu i mąki zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z zupą, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i mieloną ostrą papryką.
Krok 4 - Zupa fasolowa zasmażana foto
5
Zupę z fasoli podawać z pieczywem okraszoną usmażonym boczkiem.
Krok 5 - Zupa fasolowa zasmażana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 07.02.2015 08:39
smaczna zupka
migotka28 02.03.2014 21:18
pyszna i pożywna zupka
IlonaAlbertos 27.12.2013 20:27
Wygląda wspaniale.
Marlenka.S 15.12.2013 14:40
pyszna zupa, bardzo lubię taką
Mniam 15.12.2013 00:55
Treściwa i smaczna zupa.
treonina 14.12.2013 23:57
same pyszności!
Zdzisław 14.12.2013 23:42
lubię tak zjeść
smerfna_chatka 14.12.2013 21:48
robie podobnie
Renataj 14.12.2013 21:46
Prezetuje się bardzo pysznie
Monika10 14.12.2013 21:42
super danie
V_kuchareczka 14.12.2013 21:28
ciekawy przepis
Aleksandra/Olcia 14.12.2013 21:08
bardzo apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak