Zupa fasolowa z wędzonymi śliwkami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    0,5 kg
  • masło

    75 g
  • marchew

    1 szt
  • seler korzeniowy

    1 plaster
  • śliwki suszone

    8-10 szt
  • śmietana słodka

    150 ml
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Namoczoną fasolę zalać 3 litrami wody i gotować( od czasu do czasu dolewać wody). Po kilkunastu minutach dołożyć pokrojoną marchewkę i plaster selera. Posolić , wrzucić masło i gotować dalej aż do miękkości fasoli. Pod koniec gotowania dodać posiekane śliwki i gotować razem jeszcze około 15 minut. Doprawić.
Tuż przed podaniem zabielić zupę śmietaną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aneta2604 12.08.2012 20:59
może być dobre
agunesu 24.06.2012 21:27
no ciekawe polaczenie
Anna169Hosz 24.06.2012 21:21
Pierwszy raz robiłam taką zupę, bo polecała mi ją koleżanka- miałam opory, ale zupa była bardzo smaczna:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat