Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z pomidorami i selerem naciowym

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 40 dag
fasola biała 200 g
marchew 2 szt
ziemniaki 3 szt
seler naciowa 5 łodyg
pomidory 1 puszka
cebula czerwona 1 szt
sól, pieprz
szczypta papryki ostrej

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z pomidorami i selerem naciowym

Fasolę namoczyć w wodzie i pozostawić na noc. Mięso umyj osusz, pokrój w kostkę i zalej wodą, zagotuj. Marchew obierz i dodaj do miesa. Namoczoną fasolę wrzuć do wywaru, gotuj ok 40 min. Ziemniaki obierz, łodygi selera umyj i oczyść z włókien pokrój w grube plastry. Razem z ziemniakami dodaj do zupy. Gotuj ok. 15 min. Na koniec dodaj krojone pomidory. Cebulę obierz pokrój w piórka i podsmaż na oleju. Dodaj do zupy. Przypraw solą i pieprzem, papryką oraz ewentualnie świeżymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 11.06.2011 18:01
Jeszcze takiej nie jadłam.Musi buć smaczna.
Henryka2 26.03.2011 00:39
Ale apetyczna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak