Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z papryką i kiełbasą

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 1 szkl ( biała, drobna)
marchewka 1 szt
pietruszka 1/2 szt
cebula 1/2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
papryka czerwona 1/3 szt
papryka zielona 1/3 szt
oliwa 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
kiełbasa wiejska 20 dag
czosnek 1 ząbek
wywar mięsny 1,5 l
ketchup pikantny
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Zupa fasolowa z papryką i wiejską kiełbasą jest sycąca i rozgrzewająca. Wspaniała na zimowe i jesienne dni.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z papryką i kiełbasą

Kroki postępowania

1
Fasolę zamoczyć na 2-3 godziny ( najlepiej na noc) następnie odcedzić, wlać wywar z kości i gotować z dodatkiem liścia laurowego
Krok 1 - Zupa fasolowa z papryką i kiełbasą  foto
2
Paprykę bez nasion pokroić w kostkę.
Krok 2 - Zupa fasolowa z papryką i kiełbasą  foto
3
Obraną marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 3 - Zupa fasolowa z papryką i kiełbasą  foto
4
Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Wsypać paprykę, marchew i pietruszkę, podsmażyć.
Krok 4 - Zupa fasolowa z papryką i kiełbasą  foto
5
Połączyć z pół miękką fasolą.
Krok 5 - Zupa fasolowa z papryką i kiełbasą  foto
6
Dodać koncentrat, pokrojoną wiejską kiełbasę, gotować do miękkości.
Krok 6 - Zupa fasolowa z papryką i kiełbasą  foto
7
Doprawić do smaku ostrym ketchupem, solą i pieprzem .
Krok 7 - Zupa fasolowa z papryką i kiełbasą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 15.02.2015 12:05
bardzo lubię takie zupy :-)
misia53 14.02.2015 23:20
Bardzo lubię taką, smakuję o kazdej porze roku
Skotka 14.02.2015 21:53
Robiłam podobną, była pyszna:)
gosia1988 14.02.2015 21:05
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak