Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z koncentratem pomidorowym

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 1 szkl
papryczka chili 2 szt
wywar z żeberek wieprzowych 1,5-2 l
cebula 1 szt
śmietanka 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 3-4 łyżki
czosnek 1 ząbek
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z koncentratem pomidorowym

Fasolę umyć, wsypać do garnka i zalać wodą na noc. Następnego dnia fasolę wyjąć z wody włożyć do gotującego się wywaru z żeberek, dodać papryczki chili i powoli gotować do miękkości. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulę, czosnek, dodać koncentrat pomidorowy przesmażyć, włożyć do zupy. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, połączyć z zupą zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać śmietankę, wymieszać. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 20.06.2013 22:35
Uwielbiam takie zupki.
olkaaa 23.03.2013 11:52
jeszcze takiej nie jadłam
miki47 22.03.2013 10:10
fajny przepis
wiola333 22.03.2013 09:46
bardzo smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak