Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z kiełbasą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 1 szklanka
kiełbasa wędzona 200 gram
ziemniaki 3 sztuki
marchewka
pietruszka
cebulka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 3 sztuki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
zioła 1/2 łyżki ziół Małgosi
smalec 1 łyżka
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z kiełbasą

Fasolę na noc namoczyć w zimnej wodzie.
Następnego dnia do garnka włożyć fasolę i oczyszczone pokrojone w kostkę warzywa. Zalać bulionem lub wodą w ilości ok. 2 litry. dodać ziele i liście laurowe. Gotować do miękkości warzyw. Dodać roztarty w dłoniach majeranek i zioła Małgosi pieprz i sól do smaku i jeszcze chwilę gotować na wolnym ogniu.
Kiełbasę pokroić i zrumienić na smalcu, dodać do zupy a do tłuszczu na patelni dodać masło i mąkę. Mieszając, lekko zrumienić i dodać do gotującej się zupy. Przed podaniem można posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szynszyla 08.05.2017 16:15
moja ulubiona:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak