Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z jarmużem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4
fasolka brązowa 1 garstka
czerwona fasolka szparagowa 1 garść
jarmuż 1 liść
cukinia 100 gram
kostka rosołowa 1
sól
pieprz
śmietana 30%

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z jarmużem

Kroki postępowania

1
Czerwona fasolka szparagowa( a dokładnie żółta w czerwone plamki), ma na tyle duże ziarna, że wyłuskujemy małe fasolki.
Krok 1 - Zupa fasolowa z jarmużem foto
2
. Ziemniaki kroimy w kostkę, cukinie po obraniu i wydrążeniu również. Liście jarmużu myjemy, odcinamy grubą łodygę a pozostałą część siekamy.
Krok 2 - Zupa fasolowa z jarmużem foto
3
Do garnka przekładamy ziemniaki oraz brązową fasolkę, zalewamy wodą dodajemy kostkę oraz sól i pieprz. Po3 minutach od zagotowania dodajemy liście jarmużu oraz nakrapianą fasolkę.
Krok 3 - Zupa fasolowa z jarmużem foto
4
Kiedy ziemniaki są już prawie miękkie dodajemy cukinię i gotujemy jeszcze 5 minut.
Krok 4 - Zupa fasolowa z jarmużem foto
5
Zupę doprawiamy do smaku, przelewamy na talerze i zabielamy śmietanką.
Krok 5 - Zupa fasolowa z jarmużem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 02.11.2012 22:03
fajnie wygląda
BernadettaP 16.08.2012 15:40
Fajna zupka z bogactwem zdrowych składników. A ja właśnie sobie uświadomiłam, że wieki jarmużu nie jadłam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak