Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z cielęciną

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Nie będziemy owijać w bawełnę. Cudowne zestawienie, z niesamowicie kruchą cielęciną.

Składniki:

Składniki:

marchewki 2 sztuki
ziemniaki 3 sztuki
rosół drobiowy 1.5 litra
soczewica 4 łyżki
cielęcina 350 gramów
olej rzepakowy 1 łyżka
por 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 90 gramów
fasola biała z puszki 1 puszka
szałwia 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Porada

W przepisie użyliśmy duże ziemniaki, żółtą soczewicę.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z cielęciną

Marchew i ziemniaki obieramy. Jedne kroimy w talarki, większe w pół, ziemniaki zaś w kostkę (dużą). Przekładamy do garnka, wsypując soczewicę, zalewamy zimnym rosołem, gotujemy 10 min od momentu zawrzenia.

W tym samym czasie, cielęcinę kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju, pod koniec dodajemy pokrojony w piórka por (do zeszklenia). Dodajemy do zupy, chwilę gotujemy.
Koncentrat pomidorowy mieszamy z fasolą i zalewą, dodajemy do zupy razem z szałwią i papryką mieloną, dokładnie rozprowadzając.

Gotujemy przez chwilę, do smaku doprawiając solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak