Zupa fasolowa z cielęciną

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Nie będziemy owijać w bawełnę. Cudowne zestawienie, z niesamowicie kruchą cielęciną.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • marchewki

    2 sztuki
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • rosół drobiowy

    1.5 litra
  • soczewica

    4 łyżki
  • cielęcina

    350 gramów
  • olej rzepakowy

    1 łyżka
  • por

    1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy

    90 gramów
  • fasola biała z puszki

    1 puszka
  • szałwia

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew i ziemniaki obieramy. Jedne kroimy w talarki, większe w pół, ziemniaki zaś w kostkę (dużą). Przekładamy do garnka, wsypując soczewicę, zalewamy zimnym rosołem, gotujemy 10 min od momentu zawrzenia.

W tym samym czasie, cielęcinę kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju, pod koniec dodajemy pokrojony w piórka por (do zeszklenia). Dodajemy do zupy, chwilę gotujemy.
Koncentrat pomidorowy mieszamy z fasolą i zalewą, dodajemy do zupy razem z szałwią i papryką mieloną, dokładnie rozprowadzając.

Gotujemy przez chwilę, do smaku doprawiając solą i pieprzem.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy duże ziemniaki, żółtą soczewicę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat