Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z boczkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 250 g
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
bulion 4-5 szklanek
fasola biała z puszki 1 puszka
przecier pomidorowy 150 g
śmietana 18 proc 100 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z boczkiem

1. Boczek kroimy w małe kawałki - najlepiej cienkie paseczki i podsmażamy na patelni.
2. Cebulę drobno siekamy i dorzucamy do boczku.
3. Dodajemy również drobno posiekany czosnek i smażymy na niewielkim ogniu kilka minut.
4. Zawartość patelni przekładamy do garnka, dorzucamy tam bulion oraz fasolę (bez zalewy).
5. Kiedy zupa się zagotuje, dodajemy przecier pomidorowy. Mieszamy i gotujemy ok. 10 minut.
6. Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz obiema paprykami.
7. Zupę przelewamy do talerzy, dodajemy po łyżce śmietany, posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 27.01.2017 18:22
dobra na tą porę :)
IKrakowianka 23.01.2017 18:56
smaczna propozycja
2milutka 23.01.2017 18:22
Apetyczna zupa ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak