Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa wg Zub3r'a

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 25 dag
marchew 2
pietruszka 1
seler 1/3
ziemniaki 2-3
boczek 20 dag
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
bulion 1 -1 1/2 l
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa wg Zub3r'a

Fasolę moczymy w wodzie. Jak napęcznieje to odcedzamy z wody. Pokrojony w kostkę boczek przesmażamy na rozgrzanej oliwię. Dodajemy pokrojoną w kostkę włoszczyznę. Zalewamy bulionem i dodajemy fasolę. Doprawiamy do smaku. Do gotującej się zupy dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości warzyw.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 20.01.2015 09:07
Pyszna i aromatyczna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak