Zupa fasolowa Roberta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół

    1,5 L
  • fasola perłowa

    2/3 szkl
  • mięso z kurczaka

    15 dag
  • marchewka ugotowana

    10 dag
  • pietruszka gotowana

    10 dag
  • seler ugotowany

    5 dag
  • natka pietruszki

  • sól

  • pieprz

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimnym wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny; potem ugotować, odcedzić. Mięsa i warzywa pokrajać w paseczki, dodać do rosołu razem z fasolą, chwilę pogotować i doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat