Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa podawana w grahamce

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 300 g
kiełbasa toruńska 300 g
mąka pszenna 2 łyżki
przecier pomidorowy 2 łyżki
cebula biała 2
olej do smażenia 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
ziemniaki 5 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa podawana w grahamce

Kroki postępowania

1
Fasole Jaś moczymy w wodzie przez całą noc.
Następnego dnia zalewamy czysta woda i gotujemy do miękkości.
Krok 1 - Zupa fasolowa podawana w grahamce foto
2
Cebule drobno kroimy i przesmażamy na rozgrzanym oleju.
Dorzucamy także pokrojoną kiełbasę.Chwilę smażymy razem.
Krok 2 - Zupa fasolowa podawana w grahamce foto
3
Przekładamy cebule z kiełbaską do gotującej się zupy.
Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, ziarna ziela angielskiego i liść laurowy.
Gotujemy do miękkości.
Przecier z mąką rumienimy na 3 łyżkach oleju. Rozcieńczamy w wywrze z zupy i wlewamy z powrotem do garnka.
Doprawiamy majerankiem,Kucharkiem i pieprzem.
Krok 3 - Zupa fasolowa podawana w grahamce foto
4
Bułki grahamki przecinamy na wysokości3/4 i wydrążamy środek.
Podpiekamy w temp 200 stopni przez 10 minut.
Krok 4 - Zupa fasolowa podawana w grahamce foto
5
Gotową zupę przelewamy do bułek i podajemy.
Krok 5 - Zupa fasolowa podawana w grahamce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 24.06.2014 10:14
z chęcią bym sie wprosił na tą zupę :-)
Ada-Gaba 17.04.2014 09:18
smaczna zupa, ciekawy sposób podania
kate.500 03.04.2014 20:24
pysznie wyglada
barbara11561 28.03.2014 15:51
bardzo smacznie wygląda:)
Grazyna0211 30.10.2013 12:22
fajny pomysł
Ola1young 24.10.2013 13:17
fajnie podana zupa :)
Grażyna13 16.08.2013 10:55
Pycha, moje smaki :)
alaaa 19.02.2013 17:12
fajnie podane
olkaaa 16.02.2013 10:18
bardzo ciekawa propozycja
caralajna 15.02.2013 22:02
fantastyczny pomysł na podanie, bułkę każdy da radę zjeść a większy chleb już niekoniecznie :)
czekoladka_m 15.02.2013 20:53
pięknie podane;) Można powiedzieć 2w1:)
Andrzej8 15.02.2013 14:26
Fajnie podane
anemon 15.02.2013 12:50
Bardzo lubię zupę fasolową, a pomysł z podaniem jej w bułeczce jest zabawnie uroczy. Chyba raczej dla dzieci, bo dla dorosłych to zdecydowanie za mała porcja.
Kasnaj 15.02.2013 12:14
Super
Sandra9 15.02.2013 10:42
urocze
babajaga1969 15.02.2013 10:05
fajny pomysł i pyszna zupka :)
cukiereczek 15.02.2013 10:04
świetna zupa
Magda24 15.02.2013 09:59
takie podanie wygląda pysznie :)
Alex_M 15.02.2013 09:51
swietny pomysl!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak