Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa na żeberkach

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 400 gr
fasola Jaś 250 gr
kiełbasa chuda 200 gr
marchewka 1 szt
czosnek 2 ząbki
ziemniaki 2 szt
seler kawałek
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek szczypta
ziele angielskie kilka ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
natka pietruszki
koper

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa na żeberkach

Fasolę namoczyć najlepiej na noc, rano przepłukać i zalać czystą wodą. Mięso wypłukać.
zalać 2 l wody, dodać fasolę, listek laurowy, ziele angielskie, majeranek, sól, pieprz, pokrojoną na plasterki marchewkę, cebulę, czosnek i seler posiekany drobno lub w całym kawałku ( ja dodaję cały gdyż rodzina za nim nie przepada, potem wyrzucam) Kiedy mięso i fasola są już miękkie, mięso wyjmuję i dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki i kiełbaskę pokrojoną na plasterki, w międzyczasie rozdrobnić mięso i dodać do zupy. Ugotować do miękkości ziemniaków. Dodać dużo natki pietruszki i koperku..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 30.03.2012 16:58
pycha
pawel6 01.03.2011 11:43
Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak