Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa na wieprzowych żeberkach

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 30-40 dag
ziemniaki 2-3 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1/2 szt
kiełbasa cienka 15-20 dag
czosnek 1 ząbek
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
angielskie ziele 7-8 szt
majeranek 1 łyżeczka
olej 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
fasola biała 25 dag
papryka 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa na wieprzowych żeberkach

Kroki postępowania

1
Pokrojoną cebulę, czosnek i kiełbasę podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Zupa fasolowa na wieprzowych żeberkach foto
2
Umytą fasolę zamoczyć na noc.
Krok 2 - Zupa fasolowa na wieprzowych żeberkach foto
3
Następnego dnia fasolę przełożyć do świeżej wody, dodać umyte żeberka, angielskie ziele, liść laurowy, gotować. Po upływie pół godziny do fasoli dodać cebulę z kiełbasą, majeranek, obrane i pokrojone warzywa oprócz ziemniaków, gotować 15 minut. Następnie wsypać pokrojone w kostkę ziemniaki, odrobinę soli, gotować do miękkości. Miękkie mięso obrać od kości, połączyć z zupą, doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą mieloną papryką.
Krok 3 - Zupa fasolowa na wieprzowych żeberkach foto
4
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z pieczywem.
Krok 4 - Zupa fasolowa na wieprzowych żeberkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 03.03.2014 18:11
Apetycznie, bardzo apetycznie.
Katarzyna/kate1980 26.11.2013 21:48
apetycznie wygląda
6zer
6zer 26.11.2013 10:37
świetna zupka
Gracer 26.11.2013 09:03
taką zupę podać to ja rozumiem :D
Aga-25 26.11.2013 08:21
przeapetyczna potrawa
marta1221 25.11.2013 23:39
mniam, mniam pyszna taka zupka
paulina2157 25.11.2013 23:37
bardzo apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak