Zupa fasolowa na boczku

Zupa fasolowa na boczku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    1/2 kg
  • wędzony boczek

    20 dag
  • kiełbasa zwyczajna

    1/2 kg
  • marchew

    3 szt
  • por

    1/3 szt
  • seler

    1/3 szt
  • pietruszka

  • sól

  • majeranek

    1 łyżeczka
  • rozmaryn

    1 łyżeczka
  • ziemniaki

    5 szt
  • przyprawa do fasolki

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę moczyć całą noc we wodzie. Do fasoli dodać pokrojony w kosteczkę boczek, gotować ok. 20 min. na małym ogniu. Dodać obrane i pokrojone w kostkę warzywa (prócz ziemniaków). Gotować ok. 30 min na małym ogniu. Kiełbasę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i podsmażyć na suchej patelni. Dodać do zupy wraz z ziemniakami. Dodać przyprawy, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować ok. 20 min, aż warzywa będą całkowicie miękkie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pobitegarybarbary 09.09.2016 13:35
Wygląda rewelacyjnie. U mnie się jeszcze w domu taką zupę doprawiało octem i cukrem:)
Grazyna0211 05.03.2016 11:16
apetczna zupa
Iwusia 24.09.2013 23:25
bardzo smaczna
Bernadeta1 10.07.2013 13:18
pyszna zupka
caralajna 22.05.2013 07:12
dawno nie jadłam, a taka pyszna zupa
Granita 02.03.2013 08:39
smaczna,syta zupka bardzo ładnie podana,zapewne więc nie tylko smakuje,ale przy tym jeszcze estetycznie wygląda
czekoladka_m 23.11.2012 21:43
Dzięki emeslive:) Miło mi to słyszeć:)
emeslive 23.11.2012 18:47
Najlepszy przepis na zupę fasolową jaki do tej pory tu widziałem. Przepis zdecydowanie godny polecenia.
owca441 21.11.2012 18:55
na chlody doskonala
Sylwia26 21.11.2012 17:30
ślinka leci :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat