Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa babci

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 400 g
wędzony boczek 100 g
włoszczyzna 200 g
mąka 20 g
sól do smaku
ziele angielskie 5 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa babci

Ugotuj umytą i namoczoną (przez noc) fasolę. Boczek umyj, zalej wrzątkiem i podgotuj. Dodaj oczyszczoną i pokrojoną w kostkę włoszczyznę, ziele, liść i gotuj, aż będą miękkie. Dodaj fasolę, a boczek pokrój w kosteczkę i włóż ponownie do zupy. Zaklep ją rozprowadzoną z 5 łyżkach wody mące i zagotuj. Dopraw solą i podaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 18.11.2012 09:44
jak babci to najlepsza :)
Goya 14.11.2012 14:03
mniam
agnieszka214 14.11.2012 13:37
pyszności
pajbek 14.11.2012 13:26
Lubię fasolkę :-)pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak