Zupa fasolowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola biała

    250 g
  • marchew

    1 szt
  • skrzydełko z kurczaka

    1 szt
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyżka stołowa
  • majeranek

    do smaku
  • chilli

    do smaku
  • natka pietruszki

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

(Fasolę namaczamy przynajmniej na 3 godziny przed gotowaniem)Do garnka wlewamy 1 litr wody,wrzucamy fasolę,skrzydełko i przyprawy.Dodajemy marchewkę pokrojoną w talarki.Wszystko gotujemy pod przykryciem.Gdy skrzydełko będzie miękkie obdzieramy je z mięsa,które następnie wkładamy do garnka.W miarę potrzeby do zupy dolewamy wody..Gotujemy do chwili,aż fasola będzie miękka.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aleksa123 04.04.2012 19:51
dodaję jeszcze ziemniaczki pokrojone w kosteczkę
Smakosz6 28.10.2011 12:35
mniam
Smakosz6 28.10.2011 12:34
mniam
Izabela/bella81 04.06.2011 20:59
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat