Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 300 gram
żeberka wieprzowe 800 gram
indycza szyjka 2 szt
golonka wieprzowa 1 szt (bez skóry)
ziemniaki 4 szt
marchew 1 duża szt
pietruszka 1 szt
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziarenek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Kroki postępowania

1
Fasolę wypłukać, zalać pięcioma szklankami zimnej wody i odstawić do namoczenia na 12 godzin. Następnie dolać 2 szklanki wody i gotować przez półtorej godziny. Pod koniec posolić.
Krok 1 - Zupa fasolowa foto
2
Mięso umyć, zalać zimną wodą. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i sól. Gotować wywar przez 1,5 godziny.
Krok 2 - Zupa fasolowa foto
3
Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę.
Krok 3 - Zupa fasolowa foto
4
Ugotowaną fasolę dodać do wywaru razem z wodą, w której się gotowała.
Krok 4 - Zupa fasolowa foto
5
Dodać również pokrojone warzywa. Gotować pół godziny.
Krok 5 - Zupa fasolowa foto
6
Dodać majeranek i gotować jeszcze przez 10 minut. Przyprawić zupę pieprzem. Podawać z kawałkami mięsa.
Smacznego :)
Krok 6 - Zupa fasolowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 04.07.2017 09:33
wygląda smacznie
Babeczka35 03.07.2017 22:57
Smaczna zupka.
Urszula Świeca 03.07.2017 22:25
Pyszna zupka.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak