Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 350 g
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 5 szt
seler kawałek
marchew 2 szt
pietruszka kawałek
ziemniaki 3 szt
cebula 1 szt
olej 1 lyzka
por 5cm
kostka rosołowa 1 szt 'na zeberkach'
koncentrat pomidorowy 3 łyzki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
majeranek 1 lyzka
Papryka słodka mielona Prymat 1 lyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Kroki postępowania

1
Fasolę przepłukać, wrzucić do garnka i zalać wodą. Odstawić na całą noc. Na drugi dzień zmienić wodę, dodać ziele i liście i gotować około 40 minut.
Krok 1 - Zupa fasolowa foto
2
Warzywa obrać, umyć. Seler, pietruszkę i 1 marchewkę wrzucić w całości (ugotowane wyjęłam i dodałam do sałatki jarzynowej).
Krok 2 - Zupa fasolowa foto
3

Ziemniaki i drugą marchewkę pokroić w kostkę i wrzucić do fasoli. Por pokroić i również dodać do fasoli. Dodać kostkę rosołową.
Krok 3 - Zupa fasolowa foto
4

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać do zupy. Gdy warzywa i fasola będą już miękkie, dodać koncentrat, gotować jeszcze 5 minut.

Zupę doprawić solą, pieprzem, majerankiem i papryką, można dodać również szczyptę cukru. Zagotować i podawać
Krok 4 - Zupa fasolowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak