Zupa fasolowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola czerwona

    typ malinka 30 dkg
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • por

    kawałek
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżka
  • ziele angielskie

    3 szt
  • żeberka

    30 dkg
  • smalec

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • pieprz

    do smaku
  • liść laurowy

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę oraz mięso opłukujemy i wkładamy do garnka. Zalewamy 2-2,5 litrami wody. Gotujemy około 30 minut. Marchew, por i pietruszkę obieramy i wrzucamy do zupy. Dodajemy liście, ziele oraz przyprawę. Gotujemy na małym ogniu do miękkości. Ze smalcu i mąki robimy zasmażkę. Dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku pieprzem. Marchewkę z pietruszką wyjmujemy i kroimy w kostkę, wrzucamy ponownie do zupy. Gotową zupę wylewamy na talerze.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pajbek 04.08.2013 07:31
Takiej zupki to nie odmówię :-)
adelajda 01.07.2013 14:03
bardzo lubię taką zupkę
caralajna 29.06.2013 07:26
na pewno smakowała
Ada-Gaba 20.06.2013 13:33
smaczna zupka
czekoladka_m 20.06.2013 11:39
takiej zupy fasolowej jeszcze nie jadłam:)
olkaaa 18.06.2013 07:25
już dawno nie jadłam
Adam/ZUB3R 14.06.2013 22:28
smaczna zupa, bardzo lubię
Renata22 13.06.2013 12:14
taka zupa to raj dla brzucha!;)
mirosława4 05.06.2013 21:03
dobra jest zupa a tej fasoli i szybko się gotuje
cooleczka 10.05.2013 13:04
syta ta zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat