Zupa fasolowa

Zupa fasolowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    25 dag
  • ziemniaki

    50 dag
  • boczek wędzony

    10 dag
  • mąka pszenna1

    łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa fasolowa

Fasolkę należy opłukać pod wodą i namoczyć, najlepiej na noc w wodzie. Po tym czasie należy fasolkę wraz z wodą przelać do garnka i ugotować. W drugim garnku należy ugotować ziemniaki pokrojone wcześniej w kostkę. Po ugotowaniu należy dodać je do fasoli. Wędzony boczek należy pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Skwarki z boczku należy dodać do zupy, a z wytopionego tłuszczu przygotować zasmażkę dodając do niego mąkę. Zasmażkę należy rozprowadzić zupą i połączyć z nią. Całość należy doprawić do smaku solą i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

romanrafal
romanrafal 04.03.2014 15:53
smaczna zupka
IKrakowianka 21.11.2012 19:10
super zupa
szajba2 16.04.2011 19:24
lubię tę zupę
Goya 02.03.2011 19:12
mniam
Barbara55 24.02.2011 15:49
konkretna i pożywna
Henryka2 27.01.2011 11:53
Dobra zupka na zimę!
rakow2
rakow2 06.12.2010 14:35
smaczna i zdrowa
katarzynka455 17.10.2010 16:24
lubię taką zupkę
Matik 25.07.2010 22:39
Lubię!
loren83
loren83 25.07.2010 19:14
Uwielbiam i zrobię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat