Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 1 sztuka
boczek wędzony 1 kawałek
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
ziele angielskie 4 kulezki
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki
fasola Jaś 30 dag
marchew 2 sztuki
por 1 sztuka
seler 1 mały
pietruszka 2 sztuki
ziemniaki 3 duże
majeranek do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Kroki postępowania

1
1. Fasolę myjemy, zalewamy wodą i zostawiamy na noc aby napęczniała.

2. Do fasoli dodajemy udko i kawałek boczku, przyprawiamy do smaku. Gotujemy 10 minut.
Krok 1 - Zupa fasolowa foto
2
3. Dodajemy warzywa pokrojone w kosteczkę (por w talarki) i gotujemy na małym ogniu (aż do miękkości fasolki) aby zupka była klarowna.
Krok 2 - Zupa fasolowa foto
3
4. Wyciągamy mięsko, kroimy w kawałeczki i dodajemy do zupy. Ziemniaczki kroimy w kosteczkę i także dodajemy. Gotujmy aż do miękkości ziemniaczków. Przyprawiamy majerankiem, pieprzem i solą.
Krok 3 - Zupa fasolowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 26.06.2013 09:32
bardzo ja lubię
fotoviderek 23.06.2013 12:22
Moja ulubiona zupa :)
Alex_M 01.05.2013 13:39
pyszna zupka :)
Pietruszka 08.02.2013 16:12
pyszna, uwielbiam
kaja1991 21.11.2012 12:13
od kliku dni chodzi mi po głowie;)
MAR3STA 19.11.2012 16:44
smaczna zupka
Beata23 19.11.2012 12:51
super
gosia56 17.11.2012 22:23
pycha.
pajbek 17.11.2012 21:41
Smaczna i treściwa zupa.
ziutula
ziutula 17.11.2012 19:51
syta zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak