Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa fasolowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2,5 l
ziemniak 1/2 kg
fasolka szparagowa 1/2 kg
mąka 2 łyżki
śmietana 3 łyzki
pora 1/4 szt
marchewka 1 szt
seler nać
kostka rosołowa
sól, pieprz do smaku
koperek 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa fasolowa

Kroki postępowania

1
nać, lubczyk, por i kostkę rosołową gotujemy ok20 minut następnie wyjmujemy zieleniznę
Krok 1 - zupa fasolowa foto
2
wrzucamy obrane ziemniaki pokrojona marchewkę i fasolkę szparagową gotujemy do miękkości
Krok 2 - zupa fasolowa foto
3
całość zaprawiamy mąką roztrzepaną z wodą oraz śmietaną doprawiamy do smaku na koniec dodajemy posiekany koper
Krok 3 - zupa fasolowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 11.12.2012 19:00
pożywna
Mati13 25.08.2012 18:30
niezła
Mati13 25.08.2012 18:30
niezła
Norgiusz 20.08.2012 08:35
super
parysek10 31.07.2012 18:58
wspaniała
SmacznaPyza 30.07.2012 19:42
w jakie kawałki kroisz ziemniaki?
Amellia 30.07.2012 18:53
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak