Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1/2 kg
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
boczek wędzony 10 dkg
majeranek 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Fasolę wypłukać, zalać letnią wodą najlepiej na noc.
Zrobić bulion i zalać fasolę, postawić na ogniu, dodać pokrojoną na słupki marchewkę i pietruszkę
Boczek pokroić na drobno, można lekko poddusić i również wrzucić do fasoli, gotować do miękkości. Przyprawić solą i pieprzem i na koniec dać majeranek.
Smacznego;))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak