Zupa fasolowa

Zupa fasolowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    1/2 kg
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • boczek wędzony

    10 dkg
  • majeranek

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony

    1/4 łyżeczki
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę wypłukać, zalać letnią wodą najlepiej na noc.
Zrobić bulion i zalać fasolę, postawić na ogniu, dodać pokrojoną na słupki marchewkę i pietruszkę
Boczek pokroić na drobno, można lekko poddusić i również wrzucić do fasoli, gotować do miękkości. Przyprawić solą i pieprzem i na koniec dać majeranek.
Smacznego;))

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat