Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 35 dkg
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy 1/3 sztuki
por (biała część) 1/2 sztuki
żeberka wędzone 40 dkg
ziemniaki 4 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 4 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Fasolę zalać zimną wodą odstawić na 12 godzin( najlepiej zostawić na noc).
Przed gotowaniem, odlać wodę z fasoli, przełożyć do garnka, dodać żeberka, liść laurowy, ziele angielskie, zalać 2 litrami.
Gotować na małym płomieniu, około 30 minut.
Warzywa obrać, umyć, zetrzeć na tarce jarzynowej, dodać do garnka, gotować kolejne 20 -30 minut.
Wyjąć żeberka, obrać mięso i włożyć do zupy razem z ziemniakami, pokrojonymi w kostkę, gotować jeszcze 20 minut.
Pod koniec doprawić majerankiem, solą, pieprzem.
Zupę można zagęścić zasmażką.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 17.05.2015 20:45
wieki nie jadłam :)
kate.500 15.05.2015 14:47
pyszna zupa
fotoviderek 14.05.2015 18:24
Jedna z moich ulubionych zup :)
gosia1988 14.05.2015 18:16
chętnie bym zjadła tak smakowicie wygląda
Bernadeta1 14.05.2015 17:12
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak