Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

3.0
(19)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 1/2 kg
marchewka 3 sztuki
seler 1/2 sztuki
por (biała część) 1 sztuka
ziemniaki 3 sztuki
sól 1 do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 2 sztuka
boczek wędzony 20 dkg
biodrówka 70 dkg
majeranek 1 łyżeczka
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Kroki postępowania

1
Fasolę płuczę i zalewam zimną wodą w misce, odstawiam na noc.
Krok 1 - Zupa fasolowa  foto
2
Na drugi dzień przesypuje fasole do garnka,wlewam wodę w której się moczyła , dodaję biodrówkę i boczek.
Krok 2 - Zupa fasolowa  foto
3
Gotuje około godzinę. Marchewkę, seler, ziemniaki obieram i kroję w kostkę, por też drobno kroję. Dodaję do zupy i gotuję kolejne 30 minut. Pod koniec doprawiam solą , majerankiem, dodaję sprasowany czosnek.
Krok 3 - Zupa fasolowa  foto
4
Zupę podaję z natką pietruszki.
Krok 4 - Zupa fasolowa  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 20.01.2016 14:41
świetna fasolówka
iziona 02.04.2014 16:15
Zupka wyglada pysznie, a zdjęcie rewelacyjne
Pyszota 02.04.2014 14:53
ślicznie udekorowana
norweska20 02.04.2014 13:31
pyszna zupa..chętnie bym ją zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak