Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolkowa z zielonych groszkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion warzywny 2 l
fasolka szparagowa 1/2 kg
śmietana 3 łyżki
mąka pszenna 1 1/2 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
zielona pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolkowa z zielonych groszkiem

Kroki postępowania

1
Cebulę, por, marchew, pietruszkę drobno kroimy i wkładamy do bulionu. Gotujemy.
Krok 1 - Zupa fasolkowa z zielonych groszkiem  foto
2
Następnie dodajemy oczyszczoną i pokrojoną na pół fasolkę szparagową. Gotujemy całość do miękkości.
Krok 2 - Zupa fasolkowa z zielonych groszkiem  foto
3
Pod koniec gotowania dodajemy zielony groszek. Zupę zaprawiamy śmietaną wymieszaną z mąką.
Krok 3 - Zupa fasolkowa z zielonych groszkiem  foto
4
Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem. Smacznego!
Krok 4 - Zupa fasolkowa z zielonych groszkiem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinah 27.06.2014 18:00
dobra zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak